Viimeinkin joku myöntää: ”Hollywood-tähdet ovat sairaalloisen laihoja”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Näyttelijätär Zooey Deschanel on saanut paljon ylistystä niin kriitikoilta kuin yleisöltä esiintymistaidoistaan. Julkkistähti tunnetaan muun muassa Rimmel-merkin mainoskasvona ja Suomessa Sub-kanavalla esitetystä Kolme miestä ja tyttö -televisiosarjasta.

Nyt 32-vuotias Zooey Deschanel on kertonut vihaavansa Hollywoodin ulkonäköpaineita. Tähden mukaan hän ei pidä lainkaan siitä, että niin moni naispuolinen näyttelijä on liian laiha. Deschanelin mukaan sairaalloisen laihoilta näyttävät elokuvakaunottaret ovat huono roolimalli nuorille tytöille, jotka kamppailevat itsetunto-ongelmien kanssa.

– Näyttelijättäret ovat nykyään yhä laihempia. Täällä on liian monta superlaihaa tähteä. Mielestäni kenenkään ei tarvitse olla mallimitoissa menestyäkseen Hollywoodissa, Zooey Deschanel kertoi Glamour-lehdelle.

Naisen mukaan hän pitäisi itseään todella pelottavana ilmestyksenä, jos hän joutuisi pudottamaan painoaan esimerkiksi seitsemän kilon verran. Näyttelijätär ihaili teinivuosinaan kurvikkaita tähtiä, kuten Debra Wingeriä, Diane Keatonia ja Meryl Streepiä. Deschanelin mukaan kaikki ihmiset ovat kauniita.

Zooey Deschanel työskentelee myös muusikkona. Vuonna 2002 hän lauloi ensimmäisen kerran valkokankaalla The New Guy -elokuvassa. Näyttelijätär duetoi myös koomikko Will Ferrellin kanssa Elf-elokuvassa Baby, It’s Cold Outside -kappaleen. Hollywood-kaunotar kärsii keskittymishäiriöstä ja on allerginen useille ruoka-aineksille. Hän seuraakin tarkasti ruokavaliotaan ja elää kasvissyöjänä.