Varis osoitti viisautensa – yritti nerokkaasti huijata ihmistä! Katso video

Nettivideot Ohhoh! · Neea Jokinen

Verkossa on julkaistu lukuisia videoita variksista, jotka ovat ihmetyttäneet ihmisiä älykkäillä toimillaan. Esimerkiksi äskettäin verkossa levisi video ystävällisestä variksesta, joka syötti kissaa ja koiraa herkkupaloilla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt eräs nettivideo on noussut otsikoihin. Videolla nähdään varsin fiksu varis, joka on keksinyt hauskan harhautuskeinon saadakseen itselleen ruokaa vilunkipelillä. Nettivideolla nähdään, kuinka varis tepastelee kivitiellä sinisiin housuihin sonnustautuneen ihmisen jalkojen lähellä.

Yhtäkkiä lintu nappaa kiinni ihmisen valkoisten kenkien nauhoista ja vetää solmun auki. Kengännauhojen avaamisen myötä ihminen nojaa eteenpäin ja laskee käsissään olevan ruokapannun maahan. Varis yrittää napata pannun siinä kuitenkaan onnistumatta. Varis ei kuitenkaan luovuta, vaan kokeilee harhautustekniikkaa useamman kerran.