Rikolliset luulivat saaneensa arvokkaan saaliin – yllätys oli melkoinen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Rikolliset eivät tunnetusti edusta ihmiskunnan älykkäintä kärkeä. Jotkut ryöstäjät saattavat iskeä kadulla vanhusten kimppuun, ja saada saaliikseen vain mitättömän summan rahaa. Nyt eräs törkeä varkaustapaus on noussut otsikoihin.

Yhdysvaltojen Floridassa asuva 68-vuotias Debbie Harris -niminen nainen soitti aiemmin tällä viikolla poliiseille, kun hän huomasi joutuneensa varkauden uhriksi. Naisen kodista oli varastettu muun muassa arvokkaita koruja. Debbie Harris järkyttyi kuitenkin eniten siitä, että hänen edesmenneen äitinsä tuhkalaatikko oli päätynyt varkaiden käsiin.

Naisen mukaan hänen 87-vuotiaana kuolleen äitinsä tuhkat olivat kirjahyllyyn asetetussa lukollisessa laatikossa. Debbie Harris uskoo, että varkaat luulivat tuhkalaatikkoa korurasiaksi. Naisella on ollut todella huono tuuri, sillä hänen kotiinsa murtauduttiin jo toistamiseen. Edellinen rikos tapahtui vasta kaksi kuukautta sitten. The Smoking Gun -sivuston mukaan viranomaiset epäilevät teosta erästä varasjoukkoa.