Näin Venäjällä: Rattijuoppo ajoi 14 tonnia painavalla ”tankilla” talon sisään

Ohhoh! · Neea Jokinen

Rattijuoppojen tiedetään aiheuttaneen niin henkilövahinkoja kuin tuhoisia onnettomuuksia naapurustoissa. Jotkut känniläiset ovat ajaneet menopelillään jopa talojen sisälle. Nyt erään venäläisen miehen humalainen törttöily on noussut otsikoihin.

Beryozovon kylässä asuva iäkäs nainen soitti perjantaina kolmen aikaan aamuyöllä hätänumeroon. Nainen kertoi hätäkeskuksen työntekijälle, että hänen taloonsa oli törmännyt valtava tankki. Viranomaisten tultua paikalle he huomasivat massiivisen menopelin aiheuttaneen merkittäviä tuhoja. Mies tuhosi ajokillaan muun muassa vanhuksen aidan, autotallin ja talon julkisivun.

Sittemmin selvisi, että kyseessä ei kuitenkaan ollut sotatarkoitukseen käytetty panssarivaunu. Menopelin kerrotaan olleen 14 tonnia painava metsätöissä käytettävä maastoauto. 80-vuotias vanhus luuli sodan käynnistyneen naapurustossa, sillä ajokki muistutti hieman tankkia.

Virkavalta ei pystynyt kuulustelemaan miestä onnettomuuspaikalla, sillä venäläiskuski oli voimakkaassa humalatilassa. Sittemmin selvisi hänen olevan paikallinen mekaanikko. Miestä syytetään muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja varkaudesta. Poliisit tutkivat parhaillaan, mistä mekaanikko varasti massiivisen menopelin. Mies joutuu myös maksamaan aiheuttamansa vahingot, The Moscow Times -lehti uutisoi.