Nämä linnut puhuvat kuin ihmiset – katso uskomaton video

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Monet ihmiset ovat omistautuneet lintuharrastukselle hankkimalla kotiinsa esimerkiksi papukaijoja ja muita koukkunokkaisia. Yksi suosituimmista kotona pidettävistä häkkilintulajeista on pyhämaina eli beo. Pyhämaina tunnetaan siitä, että se osaa matkia erilaisia ääniä.

Nyt amerikkalainen viihdesivusto on koonnut yhteen upeita videoita, joissa nähdään, kuinka pyhämainat kommunikoivat omistajilleen muun muassa puhumalla. Eräällä nettivideolla nähdään Kaleo-niminen lintu, jolla on uskomaton kommunikaatiotaito. Videolla Kaleo nimittäin sanoo selkeän lauseen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

– Osaan puhua. Osaatko sinä lentää? Kaleo äännehtii nettivideolla.

The Daily Mail -sivuston mukaan viime vuonna Kiinassa tapahtui erikoinen tapaus, jossa rääväsuinen pyhämaina häiriköi Jiufengin eläintarhassa. Matkijalintu nimittäin solvasi ohikulkijoita ja turisteja tunnetulla kirosanalauseella ”haista v**tu”. Eläintenhoitaja Li Yunin mukaan pyhämainoilla on hyvä muisti. Hän kertoi, että turistit opettavat häkkilinnuille kirosanoja eläintarhavisiittien aikana.

Eräällä toisella nettivideolla nähdään, kuinka pyhämaina esittää eläinlääkäri Ross Perrylle kysymyksen. Lemmikkilintu nimittäin kysyy mieheltä ”onko kaikki hyvin?” -kysymyksen. Kaleo-niminen pyhämaina puolestaan kertoo naiselle nettivideolla ottavansa vaahtokylvyn.