Kettu luulee olevansa koira – hellyttävä video ihastuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koiraeläimiin lukeutuva kettu tunnetaan monissa kansantarinoissa ovelana ja viekkaana eläimenä. Luonnossa repolainen on niin hyvin sopeutunut elämään ihmisten kanssa, että välillä tavataan niin sanottuja citykettuja.

Toisinaan kesyyntyneiden kettujen uutisoidaan muistuttavan käytökseltään hämmästyttävänkin paljon koiria. Yksi tällainen tapaus on Roxy-kettu. Iso-Britanniassa sijaitsevan Warwickshiren villieläinten suojelualueen johtaja Geoff Grewcock pelasti ketun sen ollessa kolme kuukautta vanha pentu.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Miehen mukaan on mahdollista, että joku on tätä ennen pitänyt kettua lemmikkieläimenä, sillä se oli jo varhaisessa vaiheessa tottunut ihmisiin. Roxy viihtyi ihmisten seurassa niin hyvin, että sen vapauttamista luontoon pidettiin vaarallisena. Niinpä kettu jäi asumaan suojelualueelle, viettäen varsin koiramaista elämää. Yahoo UK -verkkosivuston mukaan Roxy nimittäin leikkii leluilla ja palloilla, ja sitä ulkoilutetaan koirien kanssa.

– Roxy on todella ystävällinen, ja rakastaa täällä olevien koirien kanssa leikkimistä. Se ei tunnu välittävän suojelualueella olevien muiden kettujen seurasta, vaan viihtyy paremmin koirien ja ihmisten kanssa, Geoff Grewcock kuvailee.