Perhe tyrmistyi: Komerosta löytyi 5 000 000 dollarin aarre

Ohhoh! · Stara.fi

Harvinaisten rahojen ja postimerkkien arvo saattaa nousta ällistyttävän korkeaksi, ja joskus tällaisia aarteita on säilytetty vuosikymmeniä ilman että niiden arvoa on tiedetty. Nyt eräs perhe on löytänyt sattumalta maailman harvinaisimpiin lukeutuvan kolikon.

Cheryl Myers oli perheineen surullisin mielin kokoamassa kasaan hänen äskettäin menehtyneen äitinsä Melva Givensin jäämistöä, kun komerosta löytyi tuttu kolikko. Myersin edesmenneelle äidille oli kerrottu 30 vuotta aiemmin, että kyseessä oli väärennetty kolikko, mutta silti äiti oli säilyttänyt sitä vuosikymmenet.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Myers päätti kysyä kolikosta mielipidettä samaan aikaan Baltimoressa järjestetyn numismaatikkojen messutapahtuman asiantuntijoilta. Ammattilaiset saivatkin järkytyksekseen huomata, että kyseessä oli äärimmäisen harvinainen vuoden 1913 Liberty Nickel -kolikko. Niitä on maailmassa vain viisi kappaletta, ja vain neljän olinpaikka oli tiedossa. Nyt viimeinenkin kolikko oli sensaatiomaisesti löytynyt. Kolikon arvoksi määriteltiin viisi miljoonaa dollaria, mutta hinta voi nousta siitäkin.

Kuva: Splash
Kuva: Splash