Stiga sai rajun haastajan: Stealth-X on tosimiesten uusi hurjastelukelkka

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Sadattuhannet suomalaiset ovat päässeet nauttimaan lapsena vauhdin hurmasta legendaarisella Stiga-kelkalla. Vuosien varrella Stigaa on kehitelty jonkin verran, mutta perusdesign on pysynyt pääasiassa samana. Nyt Stiga on saanut tosimiesten version.

Uusiseelantilainen yritys Snolo on kehittänyt Stealth-X -nimisen ökykelkan, jonka hinta pitää sen vain harvojen saatavilla. Hiilikuidusta ja alumiinista valmistettu hurjastelulaite maksaa nimittäin Yhdysvalloissa peräti 3.000 dollaria, eli noin 2.500 euroa. Materiaalien ansiosta kelkka painaa vain 4,5 kiloa, joten se on kevyt kantaa ylämäkeen. Huippunopeudeksi luvataan peräti 65 kilometriä tunnissa.

– Halusin tämän näyttävän siltä kuin Steven Spielberg ja Enzo Ferrari olisivat ottaneet muutaman oluen yhdessä ja suunnitelleet kelkan, kelkan suunnitellut Sean Boyd kertoi Splash Newsille.