Lentoyhtiön bikinikalenteri oli liian rohkea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhan viisauden mukaan seksi myy lähes mitä tahansa. Puolialastomat neidot tai miehet ovatkin varma tapa saada ihmiset huomioimaan mainokset, vaikka sisältö ei liittyisikään tuotteeseen. Tämän on huomannut myös eräs thaimaalainen halpalentoyhtiö, vaikka kaikki tahot ole asiasta järin innoissaan.

Nok Air -lentoyhtiön tuore kalenteri esittelee joukon Maxim-lehden malleja, jotka poseeraavat vähissä vaatteissa yhtiön lentokoneiden ympärillä. Yhdessä kuvassa 12 kaunotarta poseeraa lentokoneen edessä keltaisissa bikineissä. Kohua herättävät kuvat ovat nähtävillä yhtiön Facebook-sivuilla.

Thaimaan kulttuuriministeriön mukaan yhtiön harjoittama mainostoiminta on sopimatonta. Ministeriön kansliapäällikkö Prisana Pongtatpitakkul kertoo The Nation -lehdelle mainosten osoittavat Nok Airin vastuuttomuutta, sillä hänen mukaansa ne alentavat naisia. Nok Airin toimitusjohtaja puolustelee kampanjaa CNN Travel -verkkosivustolle.

– Kulttuuriministeriön reaktio ei tule meille yllätyksenä. Emme ole kuitenkaan rikkoneet mielestämme rajoja, ottaen huomioon sen minkälaiselle materiaalille kansalaiset altistetaan jatkuvasti. Lentoala on aina nähty seksikkänä, Nok Airin toimitusjohtaja Patee Sarasin puolustautuu.