Musen lavashow vaaraksi yleisölle – vaaditaan hillitsemään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Muse-yhtye kuuluu maailman tämän hetken suosituimpiin rockyhtyeisiin. Viime vuonna uuden The 2nd Law -levynsä julkaissut yhtye nähdään Suomessa jälleen ensi kesänä, kun yhtye esiintyy Helsingin Olympiastadionilla 27. heinäkuuta.

Huikeista esiintymisistään tunnettu Muse joutuu pienentämään suunnittelemansa lavashown mittakaavaa esiintyessään Lontoon 02-areenalla järjestettävässä BRIT Awards -musiikkigaalassa. Syynä on pelko siitä, että yhtyeen mittava pyrotekniikka kävisi vaaralliseksi yleisölle. Yhtye suunnitteli ampuvansa 50 ilotulitusrakettia yleisön suuntaan.

Muse joutuukin pienentämään värikkäiden ilotulitusrakettien määrää viideosaan suunnitellusta. Yhtyeen lavashow’ssa tullaan rajoituksista huolimatta näkemään esimerkiksi 60 muusikkoa ja taustatanssijaa sekä näyttäviä ilotulituksia.

Rockyhtye ei ole ainoa tapahtuman järjestäjille etukäteen päänvaivaa aiheuttava asia. BRIT Awards -gaalan turvajärjestelyihin on tänä vuonna panostettu tavanomaista enemmän. Syynä ovat One Direction -poikabändin fanit, joita odotetaan saapuvan tapahtumaan ennätysmäärä.

Musen muodostavat Matt Bellamy, Dominic Howard ja Chris Wolstenholme. Vuonna 1994 perustettu yhtye on uransa aikana julkaissut kuusi studioalbumia, joita on myyty maailmalla yli 15 miljoonaa kappaletta. Yhtye on voittanut lukuisia palkintoja ja saanut merkittäviä musiikkialan tunnustuksia kuten 5 MTV Europe Music Awardia, 5 Q Awardia, 8 NME Awardia, 2 Brit Awardsia, 4 Kerrang Awardsia, kolme Grammy-ehdokkuutta sekä Mercury Music Prize -ehdokkuuden.