Harlemin asukkaat tyrmäsivät Harlem Shake -ilmiön: ”Ei ole aitoa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kerroimme viime viikolla maailmanlaajuiseksi kasvaneesta Harlem Shake -nimisestä netti-ilmiöstä, joka on saanut YouTubeen jo tuhansia sisällöltään samanlaisia videoita. Nyt villitys on saanut täystyrmäyksen aidoilta newyorkilaisen Harlemin alueen asukkailta.

Suurin osa aidoista Harlem-kaupunginosan asukkaista pitää tanssi-ilmiötä epäkunnioittavana. Monien mielestä videoilla nähtävä hetkutus ei myöskään ole aito Harlem Shake. Erään asukkaan mielestä videon tanssijat ovat esimerkiksi joukko idiootteja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Toinen henkilö kuvaa näkemäänsä villiintyneiksi zombeiksi. Kysyttäessä asukkailta mitä he haluavat viestittää tanssivideoiden tekijöille, monet pyytävät ihmisiä lopettamaan moisen hömpötyksen. Asukkaat intoutuvat myös näyttämään, miltä näyttää aito Harlem Shake.

Harlem Shake -ilmiö sai alkunsa videosta, jossa henkilö tanssi hieman poikkeuksellisella tavalla keskellä huonetta ilman, että kukaan muu huoneessa oleva kiinnitti häneen huomiota. Hetken kuluttua kaikki tanssivat villisti.