140-kiloinen tyrmätään työhaastatteluissa: ”He pitävät lihavia laiskoina”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ylipainoiset ihmiset kokevat nyky-yhteiskunnassa valitettavan usein syrjintää kokonsa vuoksi. Usein väitetään, etteivät painoasiat vaikuta esimerkiksi työnhaussa. Nyt erään brittiläisen yksinhuoltajaäidin tarina kertoo, että totuus voi olla toisenlainen.

Kentin Tonbridgestä kotoisin oleva 24-vuotias Jay Cole on yrittänyt hakea töitä tuloksetta jo pitkän aikaan. Neito on käynyt useissa työhaastatteluissa, jotka ovat kaikki kaatuneet yhteen asiaan. Nainen kärsii huomattavasta ylipainosta ja painaa noin 140 kiloa.

Colen mielestä työnantajat ajattelevat, etteivät lihavat ihmiset pysty tekemään samoja asioita kuin normaalipainoiset henkilöt. 227 puntaa, eli 276 euroa, viikossa sosiaalietuuksia saava perheenäiti ehdottaa, että ylipainoisten kohtelua turvaamaan tulisi laatia uusia lakeja.

– Olen kokeillut kaikkea. Siivoustöitä, myyntityötä, sairaanhoitoa. Mutta kun menen työhaastatteluun, näen välittömästi pettymyksen haastattelijan kasvoilla. He pitävät lihavia ihmisiä laiskoina ja kykenemättöminä tekemään töitä, kertoi Jay Cole This Morning -ohjelmassa.

Keskusteluohjelmassa nähtiin myös Britannian Diili-ohjelmassa nähty toimittaja Katie Hopkins, joka kertoi, ettei koskaan palkkaisi Jay Colen näköistä naista mihinkään työhön. Hän ehdotti, että neitokainen yrittäisi pudottaa painoaan tulevaisuutensa turvaamiseksi. Cole oli tätä ajatusta vastaan, sillä ketään ei hänen mukaansa saisi syrjiä ulkonäön perusteella työmaailmassa.