Äiti syöttää lapsilleen homeista ruokaa: ”Pysyvät terveenä”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Nykyään sekä terveysviranomaiset että vanhemmat ovat huolissaan lasten terveydentilasta, minkä vuoksi hygienian ja puhtaan ruoan tärkeyttä painotetaan päiväkodeissa ja kouluissa. Kaikki vanhemmat eivät kuitenkaan ole asiassa samoilla linjoilla.

Kolmen lapsen äiti Diane Hammill antaa lastensa nimittäin syödä homeista ja likaista ruokaa, koska uskoo sen parantavan heidän terveyttään. 40-vuotiaan brittinaisen mukaan liika puhtaus tekee elimistön vastustuskyvystä heikon.

Hän ei epäröi tarjota vanhaa maitoa, homeista leipää ja likaista vettä jälkikasvulleen. Hammill kertoi kasvaneensa isänsä ja isoisänsä ohjauksessa, jolloin hän joutui usein tekemään ruokaa vanhentuneista aineksista. Asenne vaikutti naisen ja hänen aviomiehensä Johnin väleihin, koska mies kammoksui ideaa.

Heidän avioliittonsa hajosi pian kolmannen lapsen syntymän jälkeen. Homeäidin mukaan hän tunsi avioeron kuitenkin vain helpottavana asiana, koska voi sen ansiosta kaitsea lapsiaan nyt haluamallaan tavalla.

– En huolehdi pätkääkään pöpöistä. Jotkut ihmiset voivat ajatella, että olen huono äiti. Minulle tuli obsessio siitä, että haluan altistaa heidät bakteereille, jotta he pärjäisivät paremmin sairauksia vastaan, kertoo Diane Hammill The Sun -lehdelle.