Maa nielaisi miehen – reikä ilmestyi keskelle asuntoa

Ohhoh! · Stara.fi

Karstivajoama on yleensä suppilon mallinen painanne, joka syntyy jos karstiluola romahtaa. Karstiluola taas on paikka, mistä maanpäällinen puro tai joki virtaa maan alle. Karstivajoamia syntyy maan pinnalle joko vähitellen tai yhtäkkiä. Nyt sellainen on nielaissut miehen kotonaan.

Tällä kertaa yllättävä vajoama on nielaissut miehen Yhdysvaltojen Floridassa. Poliisin mukaan miehen talon kohdalle oli ilmestynyt yllättäen noin 30 metriä syvä vajoama, jonne mies on pudonnut ja hautautunut elävältä. Myös miehen veli putosi vajoamaan, mutta hänet onnistuttiin pelastamaan. Kadonneen etsintöjä ei voida jatkaa, koska maaperä on insinöörien mukaan liian epävakaata.

Kerroimme vuonna 2011 kuinka guatemalalaisen naisen sängyn alle ilmestyi 12 metriä syvä vajoama tämän nukkuessa. Nainen selvisi tapauksesta hengissä. Vajoama oli kuitenkin pieni verrattuna vuonna 2007 Guatemalassa romahtaneeseen 100 metriä syvään vajoamaan, joka imaisi itseensä useita taloja ja tappoi kolme ihmistä. Vuonna 2010 samalle alueelle ilmestyi 18-metrinen reikä, joka veti mukanaan kolmekerroksisen talon. Maa on rakennettu vulkaanisen maaperän päälle ja on erityisen altistunut karstivajoamille.