Tutkimus vahvistaa: Naiset työskentelevät kovemmin kuin miehet!

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Työmaailman tasa-arvo on herättänyt keskustelua vuosien ajan. Miehiä on tähän asti pidetty stereotypian mukaan työyhteisön ahkerina osaajina. Nyt uusimman tutkimuksen mukaan kovimmalla panoksella työtä tekevätkin naiset.

Ponemon-Instituutin tekemässä tutkimuksessa tarkkailtiin ihmisten tuottavuutta työpaikalla. Kokeeseen osallistui lähes kolmesataa henkilöä. Työntekijöiden tuottavuutta mitattiin muun muassa tietokoneisiin asennetuilla yksityisyyssuodattimilla, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Kymmenminuuttisen koetilanteen aikana naiset työskentelivät keskimäärin 4,9 minuuttia, kun miesten työpanos oli vain 4,3 minuuttia. Ilman suodatinta tilanne toistui samanlaisena, sillä kauniimman sukupuolen edustajat työskentelivät edelleen keskimäärin 2,5 minuuttia. Miehet sen sijaan vain 2,1 minuuttia.

Naiset eivät pelkästään työskentele kauemmin, vaan myös kovemmin kuin miehet. Koetilanteessa ihmisille annettiin lupa lähteä halutessaan paikalta kokeen odotteluosiossa. 52 prosenttia miehistä lähti pois, sen sijaan naisista paikalta poistui vain 38 prosenttia. Tutkijat huomasivat lisäksi testeissään, että miesten tuottavuus väheni naisten läsnäollessa.