Näin Kiinassa maalataan ruoho vihreäksi – väitetään lannoitukseksi

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Viime aikoina mediassa on kerrottu paljon kiinalaisten suurkaupunkien huolestuttavista saastemääristä, sillä esimerkiksi Pekingin ilma on ajoittain jopa vaarallista hengittää. Nyt verkossa kohistaan kiinalaisten tavasta maalata ruoho vihreämmäksi.

Kuva: China Smack
Kuva: China Smack

Kiinan MSN-verkkojulkaisun mukaan monin paikoin ruoho on niin huonossa kunnossa, että se on kellastunut. Tilannetta kuitenkin peitellään ainakin Chengdun kaupungissa ruiskumaalaamalla ruoho ruiskutuksella terveemmän vihreäksi.

Chinasmack-julkaisun mukaan toimittaja tiedusteli kaupungin virkamiehiltä maalaamisen taustoja, jolloin vihreän aineen kerrottiin olevan lannoitetta. Virkamiesten mukaan lannoitteen on määrä suojata ruohoa pakkaselta, mutta selitystä ei ole juuri uskottu. Monet silminnäkijät ovat sittemmin julkaisseet vastaavista tilanteista useita valokuvia verkossa.