Muotisuunnittelija: ”Normaalipainoisia malleja mahdoton löytää”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Muotimaailman kiintymys erittäin hoikkiin malleihin on jo vuosia aiheuttanut kiivasta keskustelua tavallisten kaduntallaajienkin keskuudessa. Viime vuosien aikana jotkut muotisuunnittelijat ovatkin kieltäytyneet palkkaamasta alipainoisia malleja muotinäytöksiinsä.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Nyt keskustelu on jälleen saanut uuden käänteen, kun muotisuunnittelija Caroline Castigliano on paljastanut, että nykyään on miltei mahdotonta löytää normaalipainoisia malleja. 22 vuotta muotisuunnittelijana toiminut Castigliano kertoo Daily Mail -lehdelle, kuinka hän ei ole kohdannut samankaltaista ongelmaa 20 vuoteen. Muotisuunnittelijalla oli vaikeuksia löytää vain kahdeksan normaalipainoista mallia.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Häämekkoihin erikoistuneen Castiglianon mukaan osa hänen koe-esiintymiseensä saapuneista naismalleista oli jopa pukeutunut useimpiin sukkahousuihin luodakseen vaikutelman muodokkaimmista jaloista. Moni malleista oli myös pukeutunut huomattavasti topattuihin rintaliiveihin. Muotisuunnittelija onkin sittemin julkisesti kertonut tukevansa Israelin päätöstä kieltää painoindeksiltään alipainoisten mallien käytön muotinäytöksissä.