Alligaattori sai keinotekoisen pyrstön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pekka Töpöhäntä saattaa olla nyt hyvin kateellinen eräälle amerikkalaiselle alligaattorille. Herra Stubbs -niminen krokotiilieläin sai nimittäin ansioikkaan suunnittelutyön tuloksena tynkä-pystönsä tilalle aidon pyrstön tavoin toimivan proteesin.

Stubbs oli menettänyt pyrstönsä vuonna 2005 toisen alligaattorin hampaisiin. Vaikka alligaattorit ovat yleensä taitavia uimareita, joutui matelija uimaan pelkkiä raajoja käyttäen. Muut alligaattorit vierastivat Stubbsin polskivaa uimatyyliä, LiveSciense.com-sivusto paljastaa.

Eläin asuu tätä nykyä Phoenixissä mateiljaeläimille tarkoitetussa eläinpuistossa, ja puiston työntekijät päättivät auttaa Stubbsia. Tekopyrstön kehittämiseen käytettiin monta insinöörituntia, mutta aikaiseksi saatiin kuin saatinkin kumista ja nailonista valmistettu, lähes aidonoloinen ja noin metrin pituinen pyrstöproteesi.

Nyt Herra Stubbs on tottunut uuteen ruumiinosaansa, ja se opettelee uimaan ja kävelemään uuden hännän kanssa hienosti.

Alligaattorit voivat elää yli 70-vuotiaiksi. Stubbs on nyt 11-vuotias, joten sillä on vielä monta vuotta aikaa oppia uuden uuden pyrstönsä metkuja. Alligaattori tulee myös kasvamaan useamman metrin, joten sille suunnitellaan jo suurempia malleja tulevan varalle. Stubbs on nyt kaksi metriä pitkä, mutta alligaattorit voivat kasvaa jopa kuusimetrisiksi.