Lihavat poliisit pois kaduilta – isomahaiset toimistohommiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywood-elokuvissa vilisee usein stereotyyppisiä lihavia poliiseja, jotka istuskelevat työajallaan kahvilassa donitsilla. He eivät useinkaan saa kohtauksissa kiinni itseään nopeampia roistoja ylipainonsa takia.

Tosielämässäkin suurikokoiset poliisit ovat nyt saaneet nolon iskun vasten kasvoja, sillä Vietnamissa Hanoin kaupungissa poliisivoimat poistavat lihavat, pienet tai virkaansa väärinkäyttävät poliisivirkailijat kaduiltaan. Näille virkavallan edustajille annetaan ratkottavaksi toimistotöitä.

Hanoin poliisivoimat haluaa ratkaisullaan parantaa kaupungin liikennepoliisin imagoa. Poliiseille annetaan myös entistä tarkemmat käytösohjeet, jotta he osaisivat säädellä käytöstään julkisissa virkatilanteissa.

– Pienet ja isomahaiset poliisit siirretään työskentelemään toimistossa, jotta he eivät olisi tekemisissä kansan kanssa, kertoi Hanoin liikennepoliisin johtaja Col Dao Vihn Tien Phong -lehdelle.