Brittinaisella ei ole lainkaan pulssia – lataa sydäntään öisin

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Sydänongelmista kärsivät odottavat usein pitkiäkin aikoja uutta sydäntä, joka kiinnitetään paikalleen elinsiirrolla. Aina ei ole varmaa, että uusi elin lähtee toimimaan kehossa suunnitelmien mukaisesti.

Nyt eräs brittinainen on saanut sydänongelmiinsa kuitenkin poikkeavan ratkaisun. Hänelle asennettiin nimittäin pattereilla toimiva sydän. Anne Higginsillä ei ole pulssia, ja hän joutuu olemaan yön sähkölatauksessa selvitäkseen hengissä.

– Ystävät kutsuvat minua sähkömuoriksi. Toimin pattereilla päivällä ja öisin sähkövirralla. Minulla ei ole enää pulssia, kertoi Anne Higgins Daily Mirror -lehdelle.

Higginsillä on vielä oma sydän rinnassaan, mutta veri ei enää kierrä sen läpi. Sen sijaan verenkierto on operaation avulla asetettu kiertämään sähkösydämen kautta. Nainen kuvailee uuden sydämen ääntä samankaltaiseksi kuin pesukoneen käymisääni.