Turisti: Älä tue eläinrääkkäystä lomamatkallasi

Matkailu · Stara.fi

Sadattuhannet suomalaiset matkaavat vuosittain lomailemaan etelän aurinkoon, ja yhä useampi heistä suuntaa Aasiaan. Lomakohteiden kaduilla nähdään hyvin usein eläimiä, joiden tarkoitus on ainoastaan kerätä rahaa omistajalleen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Turistit saattavat pientä korvausta vastaan poseerata lomakuvissaan esimerkiksi oikean tiikerin tai liskon kanssa, mutta vain harva turisti ymmärtää eläimen olevan huumattu. Samaan kärsivien eläinten joukkoon lukeutuvat myös lomakohteiden kaduilla rahaa kerjäävät ja tanssivat apinat, joista monet olivat vielä hetkeä aiemmin vapaana viidakossa, mutta joutuvat nyt tottelemaan isäntäänsä alituisessa pelossa.

Eläin ei tietenkään ole kerjäämässä rahaa tai poseeramassa turistien valokuvissa vapaaehtoisesti, vaan ne ovat usein huumattuja tai muulla tavalla saatu alistumaan omistajansa tahtoon. Oheinen SBS Datelinen julkaisema uutisvideo valottaa hieman ongelman taustoja. Älä tue eläinrääkkäystä seuraavalla lomallasi – lopeta rahan antaminen eläinrääkkääjille.