Peniksen ongelma yleisempi kuin uskotkaan – lääkäri paljasti ratkaisun

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Eräs elokuvamaailman noloimmista ja eniten myötähäpeää tuottavista kohtauksista nähdään Sekaisin Marista -komediassa, kun näyttelijä Ben Stillerin hahmon penis jää hänen housujensa vetoketjun väliin. Nyt uusimman tutkimuksen mukaan tilanne toistuu tosielämässä yleisemmin kuin luullaan.

Brittiläisten urologiaan keskittyneiden kirurgien julkaisussa todetaan, että arviolta 17.600 brittimiestä joutui menemään ensiapuun vetoketjuvammojen takia vuosina 2002 – 2010. Suurimmalla osalla näistä henkilöistä penis oli juuttunut kiinni vetoketjuihin.

Haaveri ei satu pelkästään nuorille pojille, kuten Sekaisin Marista -elokuvassa. Myös aikuisten miesten kerrotaan kiireissään loukanneen oman elimensä sulkemalla vetoketjun liian aikaisin. Vuosittainen genitaalivitsaus on säilynyt julkausun mukaan vuosien mittaan melko vakiona, joten epidemiaa siitä ei liene odotettavissa.

Vetoketjun terävät metallihampaat tekevät ikävää jälkeä lisääntymiselimen pintaan puhumattakaan tilanteesta syntyvästä kivusta. The Atlantic -lehden Alexis C. Madrigal pitääkin hyvänä vaihtoehtona suosia napillisia housuja, jolloin voi välttyä tältä nololta mokalta.

Lääkäri Steven M. Selbst ohjeistaa, kuinka selviytyä tilanteesta, jolloin pahin on jo tapahtunut. Hänen mukaansa lääke tilanteeseen löytyy yllättävän yksinkertaisesta tuotteesta.

– Olen tehnyt tämän monta kertaa. Kaada potilaan genitaaleihin ja vetoketjuun mineraaliöljyä. Runsaus on ratkaisu, öljy on halpaa tavaraa. Anna hänen istua paikallaan puolisen tuntia. Sen jälkeen esinahan saa helposti pois vetoketjun välistä, vaikka joissain tapauksissa tarvitset vanupuikkoja apuun, kertoo Selbst Pediatric News -sivustolla.