Sokerioravasta tuli trendilemmikki – tältä se näyttää

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Myös lemmikkieläimet voivat tulla muotiin, ja siitä esimerkkinä on muutama vuosi sitten julkkisten käsilaukuissa kulkeneet pikkukoirat. Nyt Indonesiasta on lähtenyt liikkeelle uusi buumi, kun suosituimpina lemmikkeinä pidetään vekkuleita ja suloisia sokerioravia.

Sokeriorava ei nimestään huolimatta ole jyrsijä, vaan pieni liito-oravaa hitusen verran muistuttava pussieläin, joka elää luonnonvaraisena Australian ja Uuden-Guinean alueella. Myös Indonesian metsissä elävä otus on hyvin sosiaalinen laumaeläin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vaikka sokerioravia on pidetty lemmikkeinä pienimuotoisesti jo parinkymmenen vuoden ajan, on Indonesiassa nyt levinnyt varsinainen buumi. Sokerioravia näkee kaduilla kaikkien taskuissa tai niille tarkoitetuissa pussukoissa. Noin sata grammaa painava eläin kulkee helposti mukana, ja se kiintyykin omistajaansa hyvin helposti.

Kaikki eläintenystävät eivät ole trendistä innoissaan. Osa pelkää, että buumin laimennuttua oravat jäävät oman onnensa nojaan, eivätkä välttämättä sopeudu enää viidakkoelämään. Sokerioravien omistajat ovat kuitenkin äärimmäisen onnellisia suloisista lemmikeistään ja harjoittelevat niiden kanssa temppuja kaduilla ja kodeissa.