Hollywood-tähtiä piinaavat hakkerit: Olemme myös pilasoittojen takana!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useat Hollywood-tähdet ovat joutuneet viime aikoina tietomurtojen uhreiksi hakkereiden ylläpitämän verkkosivuston paljastettua Yhdysvaltain eturivin julkkisten yksityisiä taloudellisia tietoja. Tällä viikolla hakkereiden kohteeksi on joutunut myös uusia tähtiä.

Nyt hakkerit ovat ilmoittaneet sivustollaan olevansa vastuussa myös lukuisia Hollywood-tähtiä piinanneista pilapuheluista. Soittojen viimeisin uhri oli hiphop-tähti Sean ”Diddy” Combs, jonka kotiin käynnistettiin massiivinen poliisioperaatio pilasoittajan antaman väärän hälytyksen vuoksi. Myös esimerkiksi Paris Hilton ja Chris Brown ovat kärsineet vastaavista tapauksista.

Viranomaiset saivat viime vuonna kiinni puheluita tehneen 12-vuotiaan pojan, mutta pilasoitot jatkuivat siitäkin huolimatta. TMZ-verkkosivuston mukaan Hollywood-tähtien yksityisiä tietoja vuotaneet hakkerit ovat ottaneet vastuun kaikista pidätyksen jälkeen tapahtuneista pilasoitoista.

Viranomaiset aloittivat keväällä mittavan tutkimusoperaation tietomurtoon syyllistyneiden kiinniottamiseksi. Myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisin, FBI:n, kerrotaan tutkivan tapausta. Toistaiseksi yhtäkään hakkerointitapaukseen liittyvää pidätystä ei ole kuitenkaan tehty.