Ylipainoisten yökerhon perustaja pudotti 100 kiloa – seksielämä loppui

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Shadoe Grey perusti ylipainoisille naisille tarkoitetun yökerhon vuonna 2005 painaessaan liki 160 kiloa. Rankan laihduttamisen jälkeen hän joutui luopumaan yrityksestään, sillä hoikka nainen ei voinut enää toimia isojen tyttöjen esikuvana.

Lääkärit varoittivat 49-vuotiasta naista laihduttamasta, sillä se oli vaarassa jopa halvaannuttaa hänet. Vastapainona oli hänen suuri kokonsa, joka aiheutti naiselle terveysriskejä. Vaikka Shadoe rakasti jokaista kiloaan ja senttiään, päätti hän valita kevyemmän elämäntyylin ja nainen laihtui vuoden aikana 107 kiloa.

Nainen perusti pulleina aikoinaan Los Angelesiin kurvikkaille naisille tarkoitetun yökerhon, jossa jokainen sai kantaa kilonsa omalla tyylillään. Yökerhon pyörittäminen kohotti hänen itsetuntoaan ja hän myönsi saaneensa hyvin paljon mairittelevaa huomiota miehiltä. Naisen elintavat olivat kuitenkin tuhoisat, sillä hän ahmi omien sanojensa mukaan lähes kaiken mitä käsiinsä sai.

– Olin onnellinen ja tyytyväinen ulkonäkööni, mutta kärsin polvi- ja selkäkivuista sekä astmasta. En pystynyt ristimään jalkojani tai sitomaan kengännauhojani. Lääkärini uhkaili minun joutuvan pyörätuoliin, Shadoe kertoo Daily Mailille.

Naiselle tehtiin mahapantaleikkaus ja hän suorastaan kuihtui silmissä, koska ruokavalio käsitti vain 150 gramman annoksen kerrallaan. Vaikka hänen terveytensä koheni, tuntee hän silti olevansa henkeen ja vereen rehevä leidi, ja hän liputtaakin suuresti isojen tyttöjen puolesta. Hän avasi yökerhonsa uudelleen, vuoden hiljaiselon jälkeen, mutta joutui itse luopumaan ”isojen tyttöjen klubin” jäsenyydestä – ja vähän muustakin.

– Minusta tuntui laihduttuani varmaan samalta, jos Martin Luther King olisi herännyt jonakin aamuna valkoihoisena. Kurvit olivat olennainen osa identiteettiäni. Minun on myönnettävä, että en saa miehiltä enää läheskään niin paljoa huomiota kuin ennen, jolloin minua pyydettiin koko ajan ulos.

Nainen paljastaa, ettei hän ole harrastanut seksiä leikkauksen jälkeen, eikä kukaan ole pyytänyt häntä edes treffeille. Silti hän tukee kohtalonsiskojaan, jotka harkitsevat laihduttamista.

– Kaikki mitä tein oli näitä upeita naisia varten. Pyrin tukemaan heitä aina.