Facebook-kännykälle yllätyskäänne – aiotko sinä kokeilla?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook on jo pitkään suunnitellut oman älypuhelimensa julkaisemista. Nyt markkinoille on tulossa Home-nimeä kantava sovellus, joka muuttaa kaikki Android-laitteet Facebook-puhelimiksi.

Sovellus on ilmainen ja tekee koko puhelimesta Facebookin kaltaisen palvelun ilman, että käyttäjän tarvitsee käynnistää varsinaista sovellusta erikseen – puhelin on Facebook. Android-laitteiden menuvalikot ja kuvapalvelut muuttuvat uuden sovelluksen myötä, ja Mark Zuckerberg hehkuttaa älypuhelimien ja tablettien siirtyvän sovelluksella uudelle asteelle.

Ideana on yhdistää laitteiden monet eri pikkusovellukset keskenään yhdeksi, koko sosiaalisen median ja käyttäjänsä mielenkiinnot kokoavaksi paketiksi. Kyseessä ei Zuckerbergin mukaan ole pelkkä puhelinsovellus vaan ihmisten koko maailma.

Daily Mail paljastaa, että vaikka asiantuntijat kehuvat sovellusta kekseliääksi, pelkäävät he sen tuovan ihmisten puhelimiin vain lisää mainoksia. Kun kaikki toiminnot tehdään yhden sovelluksen kautta, voivat sovelluksen omistajat kerätä käyttäjistä suuria määriä tietoja esimerkiksi markkinointia varten.

Uuden käyttöliittymän kaltaisen sovelluksen voidaan sanoa syrjäyttävän muita, pienempiä sovelluksia, jotka joutunevat ostamaan paikkansa Facebook-sovelluksen sisältä. Apple ei ole vielä kommentoinut Facebookin uutta sovellusta, eikä sitä ole ainakaan toistaiseksi saatavilla iOS-laitteisiin. Home-niminen Facebook-sovellus julkaistaan 12. päivä huhtikuuta.