YouTube-ennätykset murskaksi – videolle 100 miljoonaa katsojaa 3 päivässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin verkossa toimiva videopalvelu YouTube on maailman toiseksi suurin hakukone omistajansa Googlen hakukoneen jälkeen. Videopalvelu on kasvanut viime vuosina nopeasti, ja samalla myös sen videoiden katselumäärät ovat olleet rajussa kasvussa.

Tähän mennessä maailman katsotuin video on viime vuonna julkaistu Gangnam Style, joka sai 13. huhtikuuta viimein odotettua jatkoa. Nyt jatkoa on seurannut Gentleman-kappaleen turvin, ja menestys on ollut valtaisaa. Eilen illalla Suomen aikaa video ylitti 100 miljoonan katselun rajapyykin, jonka rikkomiseen kului siis vain kolme vuorokautta.

PSY nähdään videolla sikailemassa useiden kaunotarten kustannuksella. Hän esittää pätkällä myös uuden tanssikoreografian, joka on miehen mukaan tuttu kaikille korealaisille, mutta uusi ulkomaalaisille. Aiemmin PSY suunnitteli uuden singlen nimeksi Assarabia-nimitystä, joka on Korean kielen slangisana ja tarkoittaa tyydytystä.

Kappaleen nimi aiheutti kuitenkin hämmennystä Twitter-palvelussa, kun yhdysvaltalainen toimittaja Steve Herman huomautti, että se voitaisiin tulkita arabimaailmaa halventavaksi. PSY vastasi kommentteihin nopeasti ja kertoi muuttavansa kappaleen nimen.