Mies varasti ja myi toimistotarvikkeita 286.000 euron edestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toimistotarvikkeiden katoaminen työntekijöiden taskuun lienee varsin yleinen ongelma yrityksille. Tarvikkeiden rahallinen arvo tuskin nousee usein kovinkaan suureksi, mutta niinkin voi joskus käydä, kuten yhdysvaltalaisesta tapauksesta ilmenee.

New Yorkissa sijaitsevan Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP -lakifirman entinen työntekijä Adrian Rodriguez onnistui varastamaan työpaikaltaan kopiokoneen väriainekasetteja jopa 376.000 dollarin, eli yli 286.000 euron edestä. Associated Press -uutistoimiston mukaan noin 60 – 200 euron arvoisten kasettien varkaudet tapahtuivat vuosina 2010 – 2012.

39-vuotias Adrian Rodriguez tunnusti tekonsa oikeudessa. Hän oli tilannut työpaikkansa laskuun ylimääräisiä väriainekasetteja, joita hän myi eteenpäin noin 11 euron kappalehintaan. Viranomaisten mukaan Rodriguezin toimet olivat osa väriainekasetteja ja muita toimistotarvikkeita välittävää mustaa pörssiä, jonka kerrotaan olevan kasvava ongelma työmaailmassa.