Entinen Victorian enkeli paljasti mallimaailman pimeän puolen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Mallimaailman kulissien takaa on aika ajoin kuultu paljastuksia yllätyspienistä liksoista, hyväksikäytöstä ja sairaalloisesta laihduttamisesta. Nyt Victoria’s Secretin entinen malli Kylie Bisutti on kertonut oman kokemuksensa.

Nainen voitti vuonna 2009 kuuluisan alusvaatemerkin kilpailun, ja hänet kruunattiin Victoria’s Secretin enkeliksi. Noita vuosia ennen hän työskenteli teini-ikäisenä mallina New Yorkissa ja yritti lyödä itseään läpi alalla. Etsikkoaikaan liittyi hänen mukaansa myös järkyttäviä puolia.

– New York avasi silmäni mallimaailman pimeälle puolelle. Yksi huonetovereistani oli bulimikko ja oksensi aina syömisen jälkeen. Hän meni joka ilta itkien nukkumaan ja katsoi itseään peilistä ajatellen olevansa lihava. Ja hän oli niin laiha, kertoi Kylie Bisutti New York Post -lehdelle.

Häntä yritettiin saada laihduttamaan omia ”liikakilojaan” rankoilla dieeteillä. Bisutti joutui kohtamaan myös seksuaalista ahdistelua esimerkiksi valokuvaajien ja miesmallien taholta. Hänet maaniteltiin myös 16-vuotiaana yläosattomaan kuvaan sillä varjolla, että kaikki tekivät alalla niin.

Naisen elämä muuttui, kun hän pääsi Victoria’s Secret malliksi. Alusvaatemerkin mallina hänen naiselliset kurvinsa viimein hyväksyttiin. Naimisissa ollutta kaunotarta usutettiin kuitenkin edelleen käyttämään esimerkiksi seksuaalista vetovoimaansa asiakkaiden miellyttämiseen. Hänen kuvansa päätyi myös pornosivustolle kuvaajan virheen takia.

Bisutti päätti jättää mallimaailman parin vuoden jälkeen. Hän tietää menettäneensä miljoonia dollareita, mutta elää tällä hetkellä onnellista elämää perheensä kanssa Montanassa. Neito julkaisee lähiaikoina kirjan kokemuksistaan, jonka nimi on I’m No Angel: From Victoria’s Secret Model To Role Model.