Rottasota riehuu New Yorkissa – terrierit kutsuttiin apuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New York on tunnettu vihreän Vapaudenpatsaansa, pilvenpiirtäjiensä ja keltaisen taksimerensä lisäksi myös tuholaisistaan, joista ehkäpä tunnetuin on rotta. Ison omenan kaduilla ei voi välttyä näkemästä näitä katujen ja roskapönttöjen takana vilisteleviä siimahäntiä.

Trudy Kawami on kaupungin rottametsästäjiin kuuluva nainen. Newyorkilaisen apurina ovat koirat, jotka metsästävät rottia naisen ja muiden vapaaehtoisten rottametsästäjien kanssa. Heidän tarkoituksenaan on saada metropolista puhdas ja turvallinen asuinpaikka.

Naisen mukaan koirat nauttivat metsästystouhuista, mutta lemmikin tulee ensin oppia puuhaan ahkerasti harjoittelemalla. Associated Press -uutistoimiston julkaisemalla videolla näytetään, miten koirat etsivät rottia suurten roskaläjien seasta. Maallikolle voi nousta mieleen, että miksi ongelmaa ei poisteta myös paremman jätehuollon avulla?