Tässä se nyt on! Maailman pelottavin ja rajuin vuoristorata – vauhtia 85 km/h

Matkailu · Terhi Piiroinen

Peräti 21,5 miljoonan euron arvoinen The Smiler -vuoristorata avataan pian suuren yleisön käyttöön Iso-Britannian tunnetuimmassa Alton Towers -huvipuistossa. Kyseessä on ennenkuulumattoman hurja vuoristorata, joka vie kyytiläisensä peräti 14 silmukan vauhtiajolle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

23. toukokuuta avattavan vuoristoradan nimi tarkoittaa hymyn tekijää tai hymyilijää, saa se varmasti ajelijoidensa kasvoille ennemmin kauhun väristyksiä ja paniikinomaisia virnistyksiä. Hurjassa kyydissä on ennätykselliset 14 silmukkaa, mikä voittaa samalla Guinnessin ennätysten kirjan tittelin.

Kuva: The Smiler
Kuva: The Smiler

Vuoristoradassa on järisyttävä liki 30 metrin pudotus ja vaunut kulkevat ennätysnopeutena peräti 85 kilometrin tuntivauhtia. Insinöörien lisäksi rataa ovat olleet kehittämässä joukko tiedemiehiä ja psykologeja, jotta sen kauhu saavuttaisi mahdollisimman maksimaalisen tason. Vuoristoradan pelottavuutta on nostettu muun muassa erilaisten valoefektien avulla. Kyyti kestää kokonaisuudessaan kaksi minuuttia ja 45 sekuntia.