Turistit valitsivat hengenvaarallisen piknikpaikan – ei olisi kannattanut

Matkailu Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Törttöilevistä turisteista kerrotaan aika ajoin uutisissa. Yllättävän moni ottaa vapaavaihteen päälle lomareissuilla, ja meno on sen mukaista. Nyt viisi amerikkalaista turistia järjesti itsensä ongelmiin Islannissa.

Järki ei leikannut parhaimmalla mahdollisella tavalla, sillä joukkio valitsi piknik-paikakseen jäätikön päältä. Jää sattui heidän istuskellessaan lohkeamaan ja lähti ajelehtimaan pitkin jääkylmää merta. Turistit viettivät tunnin jäävuorella, kunnes heidät kaikeksi onneksi lopulta löydettiin.

– Jäävuori olisi voinut hajota tai kääntyä ympäri koska tahansa, ja heittää heidät todella syvään hyiseen veteen. He eivät tajunneet riskiä. He luulivat tekevänsä jotain todella coolia, kertoi pelastaja Páll Sigurður Vignisson NBC-kanavan uutisille.