Huikea tempaus! BASE-hyppy Mount Everestiltä – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

BASE-hypyt ovat joidenkin hurjapäisten adrenaliiniriippuvaisten lempipuuhaa. Hyppyjä tehdään televisiotorneista, pilvenpiirtäjistä, silloilta tai vaikkapa vuorelta. Harva kuitenkaan uskaltaa ponnahtaa alas maailman korkeimman vuoren huipulta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Venäläinen extreme-urheilija Valery Rozov kiipesi ensin neljä päivää vuoren huipulle kuuluisaa pohjoista reittiä pitkin. Lopulta jäätävälle laelle päässyt mies hyppäsi ohuen ilman keskeltä alas 7.220 metristä, ja saavutti yli 200 kilometrin tuntivauhdin. Kyseessä on äärimmäisen hengenvaarallinen ja ainutkertainen suoritus.

BASE-hyppääminen kuuluu maailman vaarallisimpien lajien joukkoon, ja sen harrastaminen voi päättyä joko loukkaantumiseen tai pahimmassa tapauksessa kuolemaan. BASE-hyppääjät ovat julkaisseet internetissä useita hyppy-, laskuvarjo-, liitopuku- ja muita ilmalentovideoita, joista välittyy uskomattoman adrenaliinivirtauksen lisäksi leppoisan hauska tekemisen meininki.