New York, New York – tältä Iso Omena näytti vuonna 1939

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New York on usein ensimmäinen kohde, jonne suomalaiset Amerikkaan matkustavat suuntaavat. Vaikka kaupungin onkin sanottu olevan Yhdysvaltojen eurooppalaisin paikka, on sen kulttuurille ominainen glamour ollut havaittavissa jo viime vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Mikäli mielii todelliseen Amerikkaan, kannattaa New Yorkin matkan aikana piipahtaa rapakon takana muuallakin kuin Manhattanilla. Nyt verkossa on julkaistu video, jolla nähdään miltä New York näytti vuonna 1939. Video on harvinainen siksi, että se on remasteroitu värilliseksi ja HD-laatuun.

Viime vuosisadan alkupuoliskon New Yorkissa vilahtelee vieläkin kaupungissa nähtäviä tuttuja paikkoja ja rakennuksia. Silti katukuva vaikuttaa kovin rauhalliselta nykyiseen meininkiin verrattuna. New Yorkissa on nykyisin 8,3 miljoonaa asukasta.