Raju Facebook-virus leviää nopeasti – varo tätä kirveskuvaa!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on huijareille oivallinen alusta levittää huijauksia, joilla kerätään useimmiten rahaa tavalla tai toisella. Viime kuukausina tällaiset viruksen lailla leviävät huijaukset ovat selvästi vähentyneet, mutta nyt tilanne on kuitenkin taas muuttunut.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Eilen ja tänään Facebookissa on nimittäin levinnyt kulovalkean tavoin huijaus, jossa varomattomien käyttäjien kaverit merkitään automaattisesti kuvaan. Merkintöjen ansiosta huijaus leviää entistä nopeammin ja laajemmalle.

Parhaillaan huijaus täyttää tehokkaasti monien Facebook-käyttäjien aikajanoja. Staran selvitysten mukaan erään suomalaisen henkilön omalta aikajanalta löytyy peräti viisi kertaa sama kuva. Kuvan uskottavuutta on pyritty lisäämään sen alla automaattisesti käyttäjän nimissä julkaistavalla lisäkommentilla.