Turistit antoivat rahaa patsaalle – luulivat katutaiteilijaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaupungeissa ja turistikohteissa nähdään patsaaksi pukeutuneita katutaiteilijoita, jotka ovat niin kauan paikallaan, kunnes joku antaa heille rahaa. Aidolta patsaalta näyttävät artistit liikkuvat ja tanssivat kolikoiden tipahdettua heidän kolehtiinsa, kunnes he jälleen jämähtävät paikoilleen uuden rahan toivossa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

New Yorkissa on pastas, joka on ihmisen kokoinen ja hieman myös näköinen. Jeff Greenspan -niminen mies kokeili, miten patsaan ohi kulkevat ihmiset reagoivat veistokseen, jos sen eteen laitetaan rahaa keräävä kulho.

Testin lopputulos naurattaa, sillä ihmiset jäävät odottamaan patsaan liikkumista kännykkäkameroillaan tapahtumia kuvaten. Toiset jopa antavat patsaalle rahaa, jotta se liikahtaisi. Turhaan, sillä kyseessä on pelkkä veistos. Jeff lahjoittaa patsaalle annetut rahat lopulta oikealle katutaiteilijalle.