Kanye West suututtaa jälleen – mauton viittaus Parkinsonin tautiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Supertähden maineesta nauttivalla Kanye Westillä lienee meneillään kiireinen kesä. Mies on tuore isä, sillä hänen tyttöystävänsä Kim Kardashian synnytti juuri pariskunnan esikoistyttären North Westin. Lisäksi Kanyen tuore Yeezus-levy julkaistiin äskettäin.

Kanyen levy on ehtinyt kerätä ylistävää palautetta musiikkikriitikoilta, mutta kaikki eivät ole uuden levyn sisällöstä yhtä innoissaan. American Parkison Disease Association -säätiö on raivoissaan uuden levyn On Sight -kappaleessa kuultavien Parkinsonin tautiin viittaavien sanoitusten vuoksi.

– Hirviö on heräämässä jälleen henkiin / heti kun pysäytän ja parkkeeraan Benzin / Saamme tämän nartun tärisemään kuin Parkinson, Kanye räppää pahennusta herättäneessä kohdassa.

50 vuoden ajan toiminut American Parkinson Disease Association -säätiö auttaa Parkinsonin taudista kärsiviä, ja tekee töitä parannuskeinon löytämiseksi. TMZ-verkkosivuston mukaan säätiön varatoimitusjohtaja Kathryn Whitford kuvailee On Sight -kappaleen sanoja ”mauttomiksi ja tietämättömyyden aikaansaannoksiksi”.

Taannoin Kanye Westin kerrottiin harkitsevan itselleen kymmenen miljoonan dollarin arvoista henkivakuutusta. Asiaa ajoi eteenpäin erityisesti miehen tuleva anoppi Kris Jenner, joka haluaa räppärin laittavan tulevan lapsensa ensimmäiseksi edunsaajaksi vakuutukseen. Myös Kim Kardashian aikoo laittaa lapsensa oman henkivakuutuksensa edunsaajaksi.