Lemmyn terveys horjuu – Motörhead ei esiinny Ilosaaressa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen Motörhead on perunut kesän kaikki esiintymisensä, mukaanlukien ensi viikon Ilosaarirockin keikan. Syyksi on ilmoitettu yhtyeen solisti Lemmy Kilmisterin terveysongelmat. Bändin mukaan lääkärit määräsivät Kilmisterin lepoon, että hänen kehonsa saavuttaa tasapainon.

Bändin oli määrä esiintyä Ilosaarirockissa sunnuntaina 14. heinäkuuta. Festivaali etsii parhaillaan korvaajaa Motörheadin tilalle.

– Juuri saatiin tieto. Todella ikävä tilanne, mutta tärkeintä tässä on saada mies kuntoon. Sairaudelle ei kukaan mitään mahda, ei edes Lemmy. Koetamme löytää Motörheadin tilalle saman genren kansainvälisen bändin helpottamaan mielipahaa, lupaa Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Sunnuntaina festivaalilla soittavat muun muassa Sigur Ros, Witchcraft, Adept, Imagine Dragons, Squarepusher, Tarrus Riley, Michael Monroe, Von Herzen Brothers ja PMMP. Ilosaarirock ei lunasta ostettuja lippuja takaisin. Sunnuntain päivälipun voi vaihtaa halutessaan lauantaille.

– Kyse on festivaalilipusta, ei yksittäisestä konsertista. Nyt yksi esiintyjä 25:n joukosta on perunut keikkansa, mutta festivaalilla ohjelmamuutokset ovat valitettavasti mahdollisia. Kyse on kuitenkin koko päivän kokonaisuudesta ja itse tapahtumahan ei ole peruuntunut, toteaa Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.