Rocklegenda lyttää nykybändit: ”Älkää kutsuko tuota rock’n’rolliksi!”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Pitkän linjan rocktähti Alice Cooper lukeutuu maailman arvostetuimpien rockmuusikoiden joukkoon. Cooper aiheutti 1970-luvulla paheksuntaa rajuilla lavaesiintymisillään, sillä hän muun muuassa hakkasi keikoillaan kirveellä vauvanukkeja. Nyt mies on kommentoinut nykymusiikin tilaa.

Alice Cooper on kertonut Fusen haastattelussa, että hänen mielestään nykybändit eivät edusta todellista rock ’n’ rollia. Muusikkolegenda selittää videohaastattelussa, että nykyisten rockbändien tulisi miehistyä hieman. Cooperin mukaan rockmusiikissa ei ole kyse siitä, että kaikki on ihanaa.

– Tämän koko ikäluokan pitäisi ehkä syödä pihvit. Ehkä heidän tarvitsee lopettaa vegetaristiruoan syöminen ja mennä ja saada verensä virtaamaan, Alice Cooper pohtii.

– Mumford & Sons on loistava siinä mitä he tekevät, mutta se ei ole rock’n’rollia. Älkää kutsuko tuota rock’n’rolliksi, sillä se on loukkaus rock’n’rollia kohtaan. Ehkä he haluavat kertoa, että he ovat folk-rockia. Kun mennään lavalle, ei siellä soiteta akustista kitaraa ylhäällä, vaan sähkökitaraa alhaalla. Sen pitää olla seksuaalista.

Erityisesti The Lumineers ja Mumford & Sons -yhtyeet joutuvat rocklegendan suurennuslasin alle. Muusikkolegenda kertoo, että rockbändissä oleminen merkitsee lainsuojattomana olemista, eikä siihen kuulu huilujen ja luuttujen soittaminen.

Alice Cooperilla, eli Vincent Damon Furnierilla, on ollut valtava vaikutus rockin kehitykseen, ja hänen usein kuvaillaankin perustaneen shock rock -musiikkigenren. Yhtyeen shokeeraava lava-show on inspiroinut useita muita artisteja, kuten Marilyn Mansonia, Kissiä, Slipknotia, Ozzy Osbournea ja Turbonegroa. Alice Cooper sai yhtyeineen ensimmäisen levytyssopimuksensa jo vuonna 1969 itseltään Frank Zappalta. Zappa julkaisi Alice Cooperin kolme ensimmäistä albumia. School’s Out -levystä tuli yhtyeen läpimurto.