Venetsian kanaaleissa haisee vanha viina – gondolieerit alkotestiin

Matkailu Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Venetsian kanaalit tunnetaan paikkana, jonne rakkautta vaalivat sydänkäpyset menevät seilaamaan romanttisen Italian matkansa lomassa. Kanaaleissa seilaavien gondolien ohjaajat ovat kuitenkin saaneet turisteilta ja päättäjiltä vihaisia katseita, sillä heidän väitetään soutelevan veneitä pienessä sievässä.

Kaikki alkoi siitä, kun eräs gondolieerikokelas joutui hiljattain suorittamaan testin, jossa hänen piti uida alasti kanaalissa. Episodi tietenkin videoitiin ja julkaistiin internetissä. Nyt Venetsian päättäjät ja turistit ovat yhteistuumin vaatineet, että gondolieerit tulee puhalluttaa jatkossa kuten muutkin julkisten kulkupelin kuskit, Daily Mail raportoi.

Leppoisat soutelijat ovat jo yksinään nähtävyys Venetsiassa. Wikipedian mukaan suurin osa Venetsian gondolieereista kuuluu vanhoihin gondolieerisukuihin. Aiemmin vallitsi ikiaikainen laki, että gondolieerina ei saa toimia kukaan näiden sukujen ulkopuolinen. Gondolieerina toimiminen on perinteisesti ollut miesten alaa. Vuonna 2009 alkoi työskennellä kaikkien aikojen ensimmäinen virallinen naisgondolieeri.