Arvostelu: The Internship

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Hollywoodin koomikkoryhmä Frat Pack on jälleen yhdistänyt voimansa uudessa The Internship -komediassa. Hyvätkään komediat eivät välttämättä saa kriitikoiden hyväksyntää, vaikka kyseiset pätkät muodostuisivat katsojien keskuudessa klassikoiksi.

Aika näyttää, miten yleisö kohtelee Vince Vaughnin ja Owenin Wilsonin uusinta Google-mainospätkää. Reilujen, maalaisjärjellä ja hurtilla charmillaan pelaavien myyntimiehien elämä muuttuu kertarykäisyllä, kun vakituinen työpaikka menee alta. Uusi elämä lähtee käyntiin alkupisteestä kuuluisan internetfirman harjoittelupaikoista.

Nelikymppiset vanhan koulukunnan jätkät joutuvat välittömästi törmäyskurssille nuorten nörttien ja pyrkyrijuppien kanssa. Luusereiksi epäillyt Vaughn ja Wilson joutuvat pistämään kaiken peliin edetäkseen elämässään kohti uutta uraa.

Elokuva muistuttaa ”Kaveria ei jätetä” -teemaltaan Frat Packin muita tuotoksia, kuten Kuokkavieraat, Boltsit pelissä tai Old School. Myös rakastetuimpiin koomikoihin kuuluva Adam Sandler ratsastaa elokuvissaan usein samoilla kliseisillä periaatteilla. Samalla, kun kriittisimmällä katsojalla herännee halu torpata The Internship samantien, voi kuitenkin miettiä, miksi nämä iänikuiset juonikuviot kiinnostavat edelleen suurta yleisöä.

Perhettä, ystävyyttä ja rakkautta korostavat juonilinjat tarjoavat vanhaa kunnon arvopohjaa, josta syntyy katsojakokemuksena hyvän mielen elokuva. Kun tavallinen perustallaaja menestyykin suunsoiton ja nokkeluuden avulla, se voi herättää samankaltaista uskallusta myös vastaanottavassa yleisössä.

Vaikka viesti on sama, se ei vanhene. Jokainen pystyy mihin vain halutessaan – tarvitaan vain uskallusta ylittää omat rajat. Tämänkaltaisissa rooleissa teräväsanainen Vaughn ja aina yhtä aseista riisuva Wilson ovat parhaimmillaan, ja se voi olla yhtä legendaarista kuin Bruce Williksen kylmänkova katse hieman toisenlaisissa filmatisoinneissa. Komediadiggareille tippinä, että pätkällä vilahtaa röyhkeässä sivuosassa myös Will Ferrell.

Lajityyppi: Komedia

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Ohjaaja: Shawn Levy

Pääosissa: Vince Vaughn, Owen Wilson, John Goodman, Rose Byrne.

Ensi-ilta: 12.7.2013

Kesto: 1h 59 min

Ikäraja: 12

Pisteet 3/5