Stara Owen Wilson

Elokuvat

Elokuva-arvostelussa The Grand Budapest Hotel

Onko nykyihmisellä sydämen sivistystä? Menneiden aikojen charmi oli katoava luonnonvara jo maailmansotien välisessä Euroopassa. Kaikki henkevyys kiteytyy The Grand Budapest Hotel -elokuvan päähenkilöön, joka on kuuluisan hotellin vastaanottovirkailija Gustave H. Tarina kuullaan suojatin ja luottoystävän Zero Moustafan suusta.

Kun Tilda Swintonin näyttelemä rikas leskirouva Madame D. kuolee mysteeriolosuhteissa, saa alkunsa tapahtumasarja, joka muuttaa miesten kohtalon lopullisesti. Kamppailu suuresta perheomaisuudesta ajaa omaiset hulluutta lähentelevän pahuuden partaalle. Polveilevaan tarinaan mahtuu murhaamisen ja maalauksen ryöstön lisäksi aitoa rakkautta ja ystävällisyyttäkin.

Hyvyys voi kukkia eriskummallisissa oloissa, jos sen vain houkuttelee esiin. Gustave H:n roolissa loistaa sulavapuheinen Ralph Fiennes ja hänen uskottuna aulapoikanaan nähdään Tony Trevolori. Tähtikaarti tässä komediadraamassa on moninainen, ja rooleihin on palkattu Hollywoodin luonnenäyttelijöitä kuin komediavelhojakin Harvey Keitelistä Bill Murrayhin.

Salaperäisen juonikuvion selvitessä hymähdyksiä tarjoaa eri toten Fiennesin roolisuoritus, joskin esimerkiksi Willem Dafoen kylmäverinen pahishahmo on elokuvassa oikealla paikallaan. Monet hahmoista ovat piristäviä karikatyyrejä, ja heidän hullunkurisuutensa sopii epätodelliselta vaikuttavaan luksushotellin tunnelmaan. The Grand Budapest Hotel havainnollistaa, ettei ihmisen ole helppo päästä eroon ahneuden perisynnistä.

Lajityyppi: Komedia, draama
Ohjaaja: Wes Anderson
Pääosissa: Ralph Fiennes, Tony Trevolori, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Lea Seydoux, Tilda Swinton, Tom Wilkinson, Owen Wilson.
Ensi-ilta: 11.4.2014
Kesto: 1h 41 min
Ikäraja: 12

Pisteet 3/5

Elokuvat

Arvostelu: The Internship

Hollywoodin koomikkoryhmä Frat Pack on jälleen yhdistänyt voimansa uudessa The Internship -komediassa. Hyvätkään komediat eivät välttämättä saa kriitikoiden hyväksyntää, vaikka kyseiset pätkät muodostuisivat katsojien keskuudessa klassikoiksi.

Aika näyttää, miten yleisö kohtelee Vince Vaughnin ja Owenin Wilsonin uusinta Google-mainospätkää. Reilujen, maalaisjärjellä ja hurtilla charmillaan pelaavien myyntimiehien elämä muuttuu kertarykäisyllä, kun vakituinen työpaikka menee alta. Uusi elämä lähtee käyntiin alkupisteestä kuuluisan internetfirman harjoittelupaikoista.

Nelikymppiset vanhan koulukunnan jätkät joutuvat välittömästi törmäyskurssille nuorten nörttien ja pyrkyrijuppien kanssa. Luusereiksi epäillyt Vaughn ja Wilson joutuvat pistämään kaiken peliin edetäkseen elämässään kohti uutta uraa.

Elokuva muistuttaa ”Kaveria ei jätetä” -teemaltaan Frat Packin muita tuotoksia, kuten Kuokkavieraat, Boltsit pelissä tai Old School. Myös rakastetuimpiin koomikoihin kuuluva Adam Sandler ratsastaa elokuvissaan usein samoilla kliseisillä periaatteilla. Samalla, kun kriittisimmällä katsojalla herännee halu torpata The Internship samantien, voi kuitenkin miettiä, miksi nämä iänikuiset juonikuviot kiinnostavat edelleen suurta yleisöä.

Perhettä, ystävyyttä ja rakkautta korostavat juonilinjat tarjoavat vanhaa kunnon arvopohjaa, josta syntyy katsojakokemuksena hyvän mielen elokuva. Kun tavallinen perustallaaja menestyykin suunsoiton ja nokkeluuden avulla, se voi herättää samankaltaista uskallusta myös vastaanottavassa yleisössä.

Vaikka viesti on sama, se ei vanhene. Jokainen pystyy mihin vain halutessaan – tarvitaan vain uskallusta ylittää omat rajat. Tämänkaltaisissa rooleissa teräväsanainen Vaughn ja aina yhtä aseista riisuva Wilson ovat parhaimmillaan, ja se voi olla yhtä legendaarista kuin Bruce Williksen kylmänkova katse hieman toisenlaisissa filmatisoinneissa. Komediadiggareille tippinä, että pätkällä vilahtaa röyhkeässä sivuosassa myös Will Ferrell.

Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Shawn Levy
Pääosissa: Vince Vaughn, Owen Wilson, John Goodman, Rose Byrne.
Ensi-ilta: 12.7.2013
Kesto: 1h 59 min
Ikäraja: 12

Pisteet 3/5

Viihdeuutiset

Komediatähti jahtasi bikinihottista surffilaudalla – paparazzi sattui paikalle

Lukuisissa hittikomedioissa naurattanut näyttelijä Owen Wilson on kokenut elämässään rajuja aallonpohjia, ja taannoin hän yritti myös itsemurhaa. Viime vuosi sujui kuitenkin jo paremmin ja kuluva vuosi on sekin ollut nousujohteinen. Nyt supertähti on kuvattu rantatunnelmissa.

Parhaillaan Havaijilla lomaileva Owen Wilson nähtiin nimittäin melomassa surffilaudalla Tyynen valtameren aalloilla. Hän ei suinkaan ollut yksi, vaan jahtasi parhaansa mukaan laineilla niin ikään melonutta bikinikaunotarta.

Vielä viitisen vuotta sitten tilanne oli Wilsonin kohdalta hieman toisenlainen, sillä hän yritti itsemurhaa 26. elokuuta 2007.  Veli löysi tajuttoman näyttelijän ja pelasti hänen henkensä. Poliisin saaman hälytyssoiton mukaan tapaus oli alusta saakka selvä itsemurhayritys. Wilson oli viiltänyt molemmat ranteensa auki ja ottanut yliannostuksen lääkkeitä.

Viihdeuutiset

Hulvaton komediahitti saa jatkoa – fanit riemastuivat

Komediaelokuvien aateliin kuuluvan Zoolander-elokuvan jatko-osaa on valmisteltu jo vuodesta 2008 lähtien. Elokuvan päätähti Ben Stiller paljasti aiemmin, että tulevassa Zoolander 2 -elokuvassa nähdään hänen lisäkseen myös ykkösosassa tärkeää roolia näytellyt Owen Wilson.

Nyt Ben Stiller tunnustaa, että koomikko Owen Wilson saattaa varastaa tulevassa elokuvassa kaiken huomion. Miestähti on nimittäin harjoitellut legendaarista mallliposeerausta, joka esitellään katsojille jatko-osassa. Derek Zoolanderia näyttelevä Stiller kehuu Wilsonin Hansel-hahmolle kehittelemää ilmettä ”äärimmäisen voimakkaaksi”.

Stillerin oma malli-hahmo tunnetaan hittielokuvassa ikonisista poseerausilmeistään, joiden voima pelasti aikoinaan myös Malesian pääministerin. Jatko-osan kerrotaan sijoittuvan Eurooppaan, ja se keskittyy kuvaamaan Derekin ja Hanselin seikkailuja. Stillerin mukaan myös käsikirjoitus jatko-osaan on jo valmis.

– Halusin varmistaa, että teemme kaiken oikealla tavalla. Toivon, että ihmisten odotukset täyttyvät elokuvaa katsoessa, kertoo Ben Stiller The Sun -sivustolle.

Zoolander 2 -elokuvan ohjaa ja käsikirjoittaa Tropic Thunder -hulluuden myrsky -elokuvan kirjoittaja Justin Theroux, joka tunnetaan myös Hollywood-kaunotar Jennifer Anistonin poikaystävänä. Elokuvassa nähdään tuttujen roolihahmojen lisäksi myös uusia tähtiä. Muun muassa Jonah Hillin ja Will Ferrellin huhutaan kuuluvan elokuvan näyttelijäkastiin.