Mies väittää olevansa 141-vuotias – syntynyt vuonna 1872?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Virallisten tietojen mukaan maailman vanhin elossa oleva ihminen on japanilainen nainen Misao Okawa, jolla on ikää vaikuttavat 115 vuotta. Maailman vanhin elossa oleva mies on 111-vuotias Jokichi Igarashi. Nyt esiin on noussut mies, joka väittää olevansa 141-vuotias.

Feroz-un-Dir Mir -niminen intialaismies on kertonut, että hänellä on virallinen syntymätodistus, joka todistaa että hän on syntynyt maaliskuussa vuonna 1872. Daily Mail -lehti uutisoi, että Guinnessin maailmanennätyksiä kirjaavat työntekijät tutkivat parhaillaan miehen väitteitä. Jos mies puhuu totta, on hän jopa 26 vuotta vanhempi kuin tällä hetkellä maailman vanhimman ihmisen tittelin omaava japanilainen Misao Okawa.

Mir on naimisissa 80 ikävuoden paikkeilla olevan naisen kanssa, ja hänen kerrotaan olleen naimisissa viisi kertaa. Neljä aiempaa vaimoa ovat menehtyneet, Kashmir Life uutisoi. Intialaismies kertoo menneensä ensimmäisen kerran naimisiin 1890-luvulla.

Jos miehen uskomaton tarina on totta, saa hän nimiiinsä sekä maailman vanhimman elossa olevan ihmisen että maailman vanhimman elossa olevan miehen tittelit. Viime kuussa menehtynyt japanilainen Jiroemon Kimura oli eläessään maailman vanhin mies. 116-vuotiaana menehtyneellä seniorilla oli seitsemän lasta, 14 lapsenlasta, 25 lapsenlapsenlasta ja 15 lapsenlapsenlapsenlasta.