Takaisku! Sacha Baron Cohen jätti Queen-elokuvan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lukuisista hulvattomista rooleistaan tunnettu koomikko Sacha Baron Cohen nousi taannoin otsikoihin, kun hän sikaili Oscar-gaalan punaisella matolla diktaattoriksi pukeutuneena. Hän kaatoi muun muuassa ”Kim Jong Ilin tuhkaa” juontaja Ryan Seacrestin päälle.

Suosikkikoomikon uutisoitiin aiemmin esittävän Queen-solisti Freddie Mercurya tämän elämästä kertovassa elokuvassa. Nyt Deadline-sivusto kuitenkin kertoo, että Baron Cohen on jättänyt projektin taakseen. Lähtemisen takana kerrotaan olevan kiistat, joihin näyttelijä joutui Queen-yhtyeen muiden jäsenten kanssa.

Yhtyeessä olevien Brian Mayn ja Roger Taylorin kerrotaan ottaneen itseensä siitä, että Queen-elokuva kertoisi pääasiassa AIDSiin menehtyneen Freddie Mercuryn elämästä. Brittinäyttelijä oli jo ottanut laulutunteja Tom Hooperin ohjaamaa elokuvaa varten. Sachan kerrotaan halunneen elokuvan olevan täynnä paljastuksia suosikkilaulajan elämästä, kun taas yhtyeen muut jäsenet halusivat sen kertovan enemmän koko yhtyeestä.

Elokuva oli alunperin tarkoitus julkaista jo viime vuonna. Projekti on kuitenkin kohdannut takaiskuja, ja sen julkaisuajankohtaa siirrettiin vuoteen 2014. Nyt elokuvan kohtalon on täysin auki, kun sen pääosan esittäjä Sacha Baron Cohen ei enää jatkakaan projektin parissa.