Yhä useampi valitsee matkakohteen TV-sarjojen perusteella

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Televisiosarjojen kuvauspaikoilla ja elokuvien tapahtumien keskipisteillä on yllättävä vaikutus matkustajien reissuvalintojen kannalta. Ainakin viideosa briteistä valitsee matkakohteensa nimittäin suosikkisarjansa tai -elokuvansa mukaan.

Sinkkuelämää-sarjan fanit matkustavat mielellään New Yorkiin, koska sarja on antanut heille tietynlaisen käsityksen suurkaupungista. Iso omena onkin listautunut television katselijoiden suosituimmaksi matkakohteeksi. Myös osa muista matkailijoista myöntää olevansa niin sanottu TV-turisti, ja valitsee reissunsa määräpaikan lempiohjelmansa mukaan.

Toiseksi eniten ihmiset matkustavat televisio-ohjelmien perässä Havaijille, ja kolmanneksi listalle nousee monien sarjojen ja elokuvien pääkallopaikkana toimiva Los Angeles. Myös Roomaan on matkustettu usein siksi, että siellä on kuvattu klassisia elokuvia, kuten La Dolce Vita ja Roman Holiday.

Ei liene yllätys, että Taru sormusten herrasta -elokuvien kuvauspaikkana toiminut Uusi Seelanti yltää listan viidenneksi. Muita televisiosta tuttuja kohteita ovat Las Vegas ja Kreikan saaret, Daily Mail listaa. Kyselyn teetti Britannian posti ja siihen vastasi 2.000 ihmistä.