Tässäkö Nokian salainen uutuus? Esineiden kadottaminen historiaan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tässä kuussa maailmalla kovasti huomiota saaneesta laitteesta, jolla ihmiset voivat paikallistaa kätevästi hukassa olevia avaimia ja muita esineitä. Kaiken lisäksi se paikallistaa myös vaikkapa varastetun polkupyörän.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä oli Tile-niminen uutuus, jolle haetaan parhaillaan joukkorahoitusta. Siinä tavaroihin kiinnitetään pieniä muovinpalasia, joiden sijainnin kännykkäsovellus näyttää. Nyt The Verge -verkkolehti raportoi, että sen kuulemien huhujen mukaan kännykkävalmistaja Nokia olisi lanseeraamassa uutuuslaitteeseensa vastaavan toiminnallisuuden nimellä Treasure Tag.

Kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun suuryritys kopioi muiden kehittämiä ideoita laitteisiinsa. Esimerkiksi Facebook ja Apple ovat kopioineet monien suosikkisovellusten toiminnallisuuksia omiin palveluihinsa ja laitteisiinsa.