Tietokoneohjelma saattaa muuttaa ihmisen vegaaniksi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tiedemiehet tunnetusti suorittavat erikoisia tutkimuksia aiheesta kuin aiheesta. Nyt eräät amerikkalaistutkijat aikovat ottaa selvää vaikuttaako virtuaalilehmänä eläminen ihmisen ruokailutottumuksiin. Tutkimukseen osallistuneet ihmiset elävät lehminä tietokoneohjelman avulla.

Stanfordin yliopiston piakkoin aloittamassa tutkimuksessa halutaan selvittää saako lehmänä eläminen ihmiset tuntemaan niin paljon sympatiaa eläimiä kohtaan, että he vähentäisivät lihan syöntiään. Tutkimuskohteet elävät lehminä tietokoneohjelmassa, jossa heidät viedään lopulta virtuaaliseen teurastamoon. Tutkijat uskovat, että jos kokeilu on onnistunut, sillä voi olla massiivisia seurauksia, Vice-sivusto uutisoi.

Kasvisruoan nauttiminen vähentäisi ihmisten lihansyöntiä, mikä taas johtaisi vähempään energiankulutukseen. Lihan tuottamisen vähentämisen uskotaan auttavan taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Aiemmissa, samankaltaisissa tutkimuksissa ollaan saatu hyviä tuloksia. Esimerkiksi puiden virtuaalikaataminen sai kokeeseen osallistuneet muuttamaan paperinkäyttöään.