Japanilainen turistikohde erottuu joukosta – opettaa ninjataitoja

Matkailu Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Turistikohteet käyvät joka vuosi kovaa kamppailua siitä, minne suurimmat turistilaumat vaeltavat. Monessa matkakohteessa ollaan huomattu, että erikoisuudet vetävät usein lomailijoita puoleensa. Sama ollaan oivallettu kahdessa japanilaiskaupungissa.

Nabarin ja Igan kaupungeissa järjestetään kursseja, joilla turisteille opetetaan perinteisiä ninjataitoja. Osallistujat pääsevät muun muassa kiipeämään kuuden metrin korkuisia seiniä ja heittämään shuriken-teräaseita, Independent-lehti kertoo. Ninjataitoja opettavan reitin läpäisseet saavat itselleen todistuksen valmistumisestaan.

Kaupungeissa järjestetään myös ninja-aiheisia esityksiä. Siellä katsojat pääsevät esimerkiksi seuraamaan demonstraatiota siitä, miten pahaa-aavistamaton uhri kuristetaan. Nabarin ja Igan kaupungeilla on molemmilla vahvasti ninjasävytteinen historia. Ninjat toimivat japanilaisina palkkasotureita 1400-luvulla.