Jos Saturnus olisi yhtä lähellä kuin Kuu – tältä näyttäisi taivas!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avaruus on aina kiehtonut ihmisiä. Kerroimme hiljattain teoriasta, jonka mukaan galaksissamme olisi peräti 60 miljardia elämisen jollain tasolla mahdollistavaa planeettaa. Se on yli tuplasti enemmän kuin aiemmin on arveltu.

Meille tutuimmat planeetat ovat sen verran kaukana, että pääsemme vain harvoin näkemään niitä. YouTubeen (video artikkelin lopussa) julkaistiin taannoin yetipc1-nimimerkin luoma animaatio, joka esittelee uudenlaisen taivaankannen. Videolla nimittäin näytetään, miltä taivas näyttäisi, jos planeetat sijaitsisivat yhtä lähellä maata kuin taivaalla usein näkyvä Kuu.

Animaatio on luotu tarkoilla ja aidoilla mittasuhteilla. Vaikuttavimman näköinen planeetta on tietenkin seitsemällä renkaalla varustettu Saturnus, joka näkyi oikeasti heinäkuun lopulla myös Suomen taivaalla. Tällöin tosin hyvin paljon pienempänä kuin tässä animaatiossa.