Twilight-kirjailija kyllästyi koko sarjaan: ”Se ei ole iloinen paikka minulle”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twilight-vampyyrisaaga on saanut maailmalla miljoonia faneja. Vampyyri Edward Cullenin ja teinityttö Bella Swanin rakkaustarina on tehnyt kirjailija Stephenie Meyeristä rikkaan, ja elokuvaversioiden menestyksen kerrotaan Harry Potterin ja Nälkäpeli-sarjan ohella kannustaneen nuorempaa sukupolvea takaisin kirjojen pariin.

Nyt Twilight -romaanien kirjoittaja Stephenie Meyer on kuitenkin ilmoittanut olevansa kyllästynyt vampyyrisaagaan ja haluavansa siirtyä uusiin aiheisiin. Meyer kertoi Variety -lehdelle, ettei hänellä ole suunnitelmissa kirjoittaa enempää Twilight-aiheisia tarinoita. Hän vihjaa saattavansa paljastaa blogissaan muutamalla lauseella, ketkä sarjan hahmoista jäävät henkiin, ja ketkä kuolevat.

– Ajaudun kauemmas Twilightistä joka päivä. Olen kyllästynyt siihen. Se ei ole iloinen paikka minulle, Stephenie Meyer paljasti.

Vampyyrien sijaan kirjailijaa kiinnostavat nyt J.R.R. Tolkienin Keskimaan tapaiset fantasiamaailmat. Meyer on myös kertonut The Times -lehdelle tuntevansa syyllisyyttä Twilight-elokuvien pääosissa näytelleiden Kristen Stewartin ja Robert Pattinsonin erosta.